30.3.15

Sunday Funday

Κυριακίλα.
Αυτό που έχει πάει 6.30 απόγευμα Κυριακής, δεν έχεις σταματήσει να τρως μπούρδες όλη μέρα και συνειδητοποιείς ότι είσαι ουσιαστικά όλη μέρα στον καναπέ και λαγοκοιμάσαι με το κινητό στο χέρι. Αυτό, κύριες και κύριοι είναι η κυριακιλα.

Είναι η αίσθηση ότι το σαββατοκύριακο πέρασε, πάει, αύριο είναι Δευτέρα και ακόμα να συμβεί κάτι συναρπαστικό, χτες ήταν Σάββατο αλλά πέρασε έτσι απλά, φφςςς, και έχω τόσα πράγματα να κάνω, βουνό αυτή η εβδομάδα, ακόμα να πάω οδοντίατρο και ΑΡΓΚ

Κανονικά θα έπρεπε να λατρεύω τις Κυριακές. Είναι εξ ορισμού μια μέρα ξεκούρασης, τσιλ, αράγματος και καφέ. Έχω συνδέσει αυτή τη μέρα με λιακάδα, με τις πρώτες ανοιξιάτικες μέρες που ο καιρός σου επιτρέπει το πρώτο παγωτό που δεν τρέμουν τα χέρια σου. Με βόλτα, με ξεκούραση, με χαλαρή δουλειά, με ανέμελες φωτογραφίες, γεμάτη με πράγματα που δεν πρόλαβες να κάνεις τη δύσκολη εβδομάδα που πέρασε. Με μια νέα συνταγή. Με φίλους. Ακόμα και με μια μινι καθαριότητα που θα σε αφήσει κουρασμένη, αλλά με ικανοποίηση. Με χαλαρό μπάνιο, από αυτά τα χλιαρά που ξεπλένεις την κούραση. Σε έναν ιδανικό κόσμο η Κυριακή είναι 25 Απριλίου, ενώ όλη η εβδομάδα είναι αρχές Νοέμβρη.

Ιδανική Κυριακή: Ξυπνώ στις 10. Πίνω καφέ με τους γονείς μου. Συμμαζεύω το χάος από ρούχα και μεηκαπ του χθεσινού βραδιού. Ντύνομαι στολίζομαι. Πάω για μπραντς με το κρου. Γυρναω σπίτι, τρώω διαβάζω κόμικς/βιβλία/περιοδικά. Διαβάζω για σχολή. Κάνω μπάνιο, βάζω κρέμες, μάσκες, γενικό μπωτε. Πάω σινεμά με τον άντρα. Κοιμάμαι ξεκούραστη και ικανοποιημένη.

Πραγματική Κυριακή: Ξυπναω στις 11. ΔΕΝΚΑΝΩΑΠΟΛΥΤΩΣΤΙΠΟΤΑ. Κάνω μπάνιο κατά τις 9. Πέφτω στο κρεβάτι και βλέπω βιντεακια μέχρι να τσούξουν τα μάτια μου και τελικά στριφογυρναω μέχρι να κοιμηθώ. 

Τι είναι αυτό που έχει η Κυριακή; Είναι τα πράγματα που έκανα το προηγούμενο βράδυ; Είναι τα πράγματα που δεν έκανα; Είναι τα πράγματα που δεν έκανα όλη την εβδομάδα και να, πάλι ήρθε Κυριακή και δε μπορώ να τα αναβάλλω άλλο, ή μήπως, λέω μήπως, μπορώ; 

Τα φιλιά μου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου